Dijital Tescil | E-Ticaret Çözümleri
seo-ile-uyumlu-olmak-icin-nelere-dikkat-etmeliyiz

Eğer bir web siteniz varsa “SEO” kelimesine defalarca denk gelmişsinizdir. Herkesin itinayla üstünde durduğu SEO’nun özetle ne anlama geldiğini, nasıl çalıştığını, ne işe yaradığını ve SEO ile uyumlu çalışmak için neler yapılabileceğini bu yazımızda anlatmaya çalıştık. İyi okumalar! 

 

SEO Nedir? 

 

SEO, yani Search Engine Optimization, arama motorlarının kendi politikalarına uygun şekilde kodlanmış, kaliteli buldukları siteleri, ilgili anahtar kelimelerde yukarı taşıması anlamına gelmektedir. Yani web sitenize uygun olan anahtar kelime aratıldığında sizin kaçıncı sırada çıkacağınızı belirleyen sistemdir. Arama motorları içerisinde en fazla kullanıcısı olan Google’dır ve Google’da üst sıralara çıkmak size eşsiz avantajlar sunacaktır. 

 

SEO Ne İşe Yarar? 


Her gün yeni binlerce web sitesi açıldığını düşünürsek, dijital dünyada rekabetin gün geçtikçe arttığını ve arama motorlarında üst sırada çıkmanın büyük önem kazandığını söyleyebiliriz. Potansiyel bir müşteri Google’da arattığı kelime ile çıkan sonuçlar arasından genellikle sadece ilk sayfadaki adreslere fırsat verdiğinden dolayı Google’da ilk sayfada çıkmayan site yarışı büyük oranda kaybeder. Google’da üst sıralara taşınmanın anahtarı ise SEO’dur. 

 

SEO İle Uyumlu Olmak İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz? 

 

SEO’da başarı; Google’ın kalbini kazanmaktan geçer. Ne kadar SEO’yla uyumlu çalışılırsa Google’da başarı oranı o kadar yükselecektir.  SEO ile uyumlu bir web sitesi için hem site içinde hem site dışında çalışmalar yapılması gerekmektedir. 

 

Site İçinde Yapılması Gereken SEO Çalışmaları 

 

 * E-ticaret siteniz için SEO çalışmasına ilk olarak ürünlerinizin anahtar kelimeleriyle başlayın. Eklediğiniz ürüne birbirinden bağımsız bir sürü anahtar kelime girdiğinizde Google sitenizin kalitesiz olduğunu düşünür ve ürününüzü ilk sıralara çekmez. Anahtar kelimeleriniz mutlaka ürünle ilgili olmalı ve amacından sapmamalıdır. Google’da hangi anahtar kelimede kaçıncı sırada çıktığınızı Alexa’nın sitesinden kontrol edebilirsiniz. 


*Google için bir diğer önemli nokta sitenizin basit ve anlaşılır olmasıdır. Müşteri sitenize girdiğinde sitenizin çalışma mantığıyla ilgili sorun yaşıyorsa Google bunu anlar ve sitenizi üst sıralara yerleştirmez. Sitenizi kolay kullanıma uygun şekilde düzenlemeye çalışın. 


*Sitenizin sayfa başlıklarının ve sayfa açıklamalarının net bir şekilde anlaşılabilir ve gramer kurallarına uygun bir dille yazıldığından emin olun. 


*Sitenizin link uzantılarını ingilizce alfabeye uygun olacak şekilde meta kelimelerle düzenleyin, ayrıca ürünlerinize anlaşılır, kısa ve öz bir meta açıklaması girin. 


*Siteniz için site haritası oluşturun. Site haritanız sayesinde Google sayfalarınız arasındaki ilişkiyi kolay çözümleyecek ve sayfalarınızı buna göre indexleyecektir. 


*Google’ın sitelerdeki gezmeyi en sevdiği yerlerden biri “blog sayfaları”dır. Anlayacağınız Google’ın kalbine giden yol kaliteli ve özgün içerikli blog yazılarınızdan geçer. Google yazı içerikleriyle ilgili bir zevke sahiptir. Blog yazılarınız başka sitelerden alıntı ise Google bundan hoşlanmaz, fakat özgün içerikli yazılarınız varsa sitenizi sevecektir. Ürünlerinizle ilgili özgün blog yazıları eklemek ve yazılarınız içinde çıkmak istediğiniz anahtar kelimelere link vermek size epey fayda sağlayacak ve verdiğiniz linkler sizi Google’da üst sıralara taşıyacaktır. 


*Sitenizde bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta da sitenizin hızıdır. Yavaş açılan siteyi müşteri beklemez ve çıkar. Birkaç müşteri çıkış yaparsa Google sitenizi üst sıralarda tutmaz. 


*Siteniz içerisinde 404 hatası veren linkler varsa, sitenizin arama motorlarının gözündeki imajı için iyi olmayacağını bilmelisiniz. Sitenizdeki tüm linklerin çalıştığından emin olun. 


*Siteniz içerisinde yer alan resimlerin, resimle bağlantılı kelimeler içeren etiketlerini girmeniz de hanenize artı puan olarak yazılır. 

 

Site Dışında Yapılması Gereken SEO Çalışmaları 

 

*Siteniz harika olabilir, ama diğer siteler sizden söz etmiyorsa Google için hala zayıfsınız demektir. Sizin sitenizden bahsedecek yani backlink yapacak siteler bulmanız gerekmektedir. Sosyal medya’da backlinklerinizi kendiniz koyabilirsiniz. Ayrıca Google tarafından sevilen başka sitelerle reklam ya da yardımlaşma yoluyla anlaşarak siteniz için backlink çalışmaları yapabilirsiniz. 

En Çok Okunanlar

Şahıs Şirketi Nedir, Nasıl Kurulur?
Şahıs Şirketi Nedir, Nasıl Kurulur?

E-ticaret sitenizdeki ürünleri satarken fatura kesebilmek ve verginizi ödeyebilmek için şirket kurmanız şarttır. Türk Ticaret Kanunu

E-Ticarette Mobil Uygulamanın Önemi Nedir?
E-Ticarette Mobil Uygulamanın Önemi Nedir?

Ülkemizde mobil sektörü hızla gelişmektedir. Bunun ile beraber bir çok e-ticaret firması da site üzerinden satış yapmanın yanı sıra mobil uygulamadan da satış y

Kurumsal Kimliğin Önemi Ve Adımları
Kurumsal Kimliğin Önemi Ve Adımları

Bir kurumun, firmanın veya vakfın hem kendi içinde hem de başka oluşumlara karşı duruşunu , davranışını , imajını temsil eden kavramdır. Bu makalemizde bu kavra








Mobil Uygulamamız Yayında !

Şimdi mobil uygulamamızla cebinizdeyiz.

Dijital Tescil Android Uygulamamız Dijital Tescil App Uygulamamız Yakında